Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

de ionix in Torturi, 17 Ian 2011 | 12808 vizualizari

 

cel mai bun tort, aşa a spus soţul meu :)

 

INGREDIENTE

  • pentru merele caramel
  • 3 mere,
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu zahăr   
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • circa 6 linguri cu faină cu vârf
  • două plicuri capuccinno
  • 1 praf de copt
  • două linguriţe cu cacao
  • circa 200 g zahăr
  • esenţă de migdale
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • Decor:
  • Cremă de vanilie
  • 3 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume:

Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă).  După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit. Merele se taie cubuleţe şi apoi se pun pun peste caramelul răcit. Peste cubuleţele de mere vom pune bucăţele de unt iar apoi băgăm oala la cuptor, la foc mic, pentru 5-6 minute. Cât timp caramelul se răceşte şi apoi va sta la cuptor, vom face blatul.

Preparare blat:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul, până se topeşte zahărul, iar apoi se freacă cu capuccinno şi cacao.  Albuşurile se bat spum cu un praf de sare iar peste vom turna uşor gălbenuşurile şi esenţa de migdale, amestecând de jos in sus.  Făina se amestecă cu praful de copt şi se amestecă cu rostul compoziţiei, amestecând tot de jos în sus. Aluatul trebuie să aibe consistenţă asemănătoare cu aluatul de chec. Aluatul se împarte în două părţi egale. Jumătate din cantitatea de aluat se pune peste merele care au stat la cuptor. Se bagă iar la cuptor oala până când se încheagă puţin.  Între timp facem crema de zahăr ars.

Preparare cremă de zahăr ars:

Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul, iar apoi turnăm uşor laptele călduţ. Când blatul s-a închegat puţin, turnăm tot amestecul de cremă şi lăsăm iar până când se încheagă puţin. După ce s-a închegat iar, vom turna restul din aluatul pentru blat. Se lasă până se coace bine la foc mic, se face testul cu scobitoarea, iar apoi se dă la răcit.

Se ornează cu crema de vanilie şi kiwi iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

elena1988 1

18.01.2011, 19:49

ionix 1

18.01.2011, 20:58

Vă mulţumesc frumos pentru toate aprecierile.

epurasha2bb 1

20.01.2011, 17:40

sa-ti traiasca sotul ! sa fiti fericiti si sa va iubiti chiar sau mai ales in momentele grele din viata ! place tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars